3ENKMTB

BRONS OP NK MTB...

07 June 2008
3e..... Van te voren wel op iets meer gehoopt, ook omdat ik goed in vorm ben. Het zal vreemd zijn om geen rood/wit/blauw meer te dragen, ik heb het toch…
3e..... Van te voren wel op iets meer gehoopt, ook omdat ik goed in vorm ben. Het zal vreemd zijn om geen rood/wit/blauw meer te dragen, ik heb het toch 2 jaar aangehad... Nu alles weer een beetje gezakt is ben ik toch wel tevreden. Ik voelde me heel sterk vandaag, maar op dit parkoers was dat niet genoeg. De start was perfect en als eerste ging ik de singeltrack op.

De eerste ronde ging ik  voluit en kwam ik samen met Pjotr iets los van de rest. Ik nam toen wat gas terug en omdat het rondje erg makkelijk was sloten er al snel weer 5a6 renners aan. Ook Jesper zat hier nog keurig bij. Pjotr en ikzelf probeerden het om beurten, het groepje werd daardoor wel kleiner maar toch leek het wel een wegkoers.

Ik kon makkelijk alle tempowisselingen aan, maar liet me 2 ronden voor het einde verrassen, eerst door Pjotr en later wist ook Tim me te passeren. Ik ben gewoon niet zo goed in het duw en trekwerk om de posities. Toen wist ik eigelijk al dat het moeilijk werd om te winnen, er was bijna geen mogelijkheid om op een normale manier een plekje op te schuiven. Pjotr en Tim hielden het goed dicht, en met een laatste rechte stuk van ongeveer 20meter kon ik er in de eindsprint niet meer over Pjotr (1e) en Tim (2e) heen komen. 3e dus... Tijdens 5 NK's bij de jeugd, elke keer op het podium is ook niet slecht...

Omdat ik zeker nog wat over had op het eind, voelt het toch anders dan dat je helemaal kapot zit en 3e wordt. Nou ja, ik heb nu wel extra veel zin in volgend jaar, waar ik in de categorie Nieuwelingen op dezelfde zware parkoersen als de Elite mag rijden! Ook een mooie klassering was er voor Jesper, hij werd keurig 5e. Joonas kreeg jammer genoeg een lekke band, maar kon de wedstrijd met een geleend wiel wel uitrijden en Jos finishte rond plek 16 dacht ik.

Klik hier voor meer foto's op Picasa..