Roy in Afrika!

29 January 2019
Wow! Deze zag ik niet aankomen: Een 8e plaats in de Attakwas Extreme én daarmee ook voldaan aan de kwalificatie-eis voor het WK!!
Wat was dit een zware, maar vooral extreem gave race! Van steile klimmen met losse stenen tot snelle afdalingen en gravelpaden, alles zat er in.

Na de eerste kilometers kwam ik samen met Stijn in de 2e groep terecht. We reden een stevig tempo en langzaam werd de groep al kleiner totdat we halverwege met 3 man over bleven. Stijn trok door op de Attakwaskloof Pass en ik moest er af.. Even op adem komen en proberen naar beneden het gat weer te dichten, wat lukte; we waren weer met 3.

We reden opnieuw een erg goed tempo en pikte de ene na de andere renner uit de kopgroep op totdat we aansloten bij Duitser Karl Platt. Ik bleef hoog tempo rijden op de brede gravel paden en Stijn moest er af.

We hadden de finale nog niet gereden en Platt, die hier al meerdere keren meedeed wel, en dat zorgde ervoor dat ik dat ik net iets te lang achter hem bleef in de laatste afdaling.

En dat leverde dus een 8e plaats op in deze Marathon World Series én hiermee heb ik dus ook meteen voldaan aan de kwalificatie-eis voor het WK!!

Next: Trainen in Stellenbosch en de Momentum Health Tankwa Trek, presented by Biogen die ik samen met Stijn ga rijden als duo.

Oh and baie dankie for perfectly handing my bottles during the race Chantel!

Op de hoogte blijven?

Op Instagram plaats ik elke dag updates, dus als je op de hoogte wilt blijven van alles wat we hier mee maken? Volg dan: Instagram.com/MTBRoyBeukers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roy Beukers (@mtbroybeukers) op

VIDEO: 'Raw Edit' Geen muziek. Alleen het geluid van Zuid-Afrika, draaiende wielen, banden en een beetje wind

• Foto Attakwas Extreme: http://zcmc.co.za/