Roy Beukers

5e plaats Kurhaus Beach Classic Scheveningen! - Beach Series nr. 1

22 November 2015
Beach Series Terwijl de rest van de ploeg vandaag aan de start stond tijdens de 2e KNWU Competitie wedstrijd op Texel, besloot ik af te reizen naar Scheveningen. Waarom? Voor…

Beach Series

Terwijl de rest van de ploeg vandaag aan de start stond tijdens de 2e KNWU Competitie wedstrijd op Texel, besloot ik af te reizen naar Scheveningen. Waarom? Voor mij ligt de focus natuurlijk op het mountainbike seizoen, en dus zijn de strandraces eigenlijk meer een 'overwintering'. Ik doe dit jaar ook niet mee voor het klassement en de datums van de Beach Series komen goed uit als voorbereiding op de zomer. Maar daarnaast is het natuurlijk ook een mooie kans om het team op meerdere plaatsen te laten zien en de laatste wedstrijd is zo dichtbij huis dat ik die natuurlijk niet mag missen ;)

De wedstrijd

Starten op het strand vlak voor de Pier van Scheveningen en de finish op de boulevard zelf direct tegenover het Kurhaus, waar lang terug ooit één van de allereerste strandraces gehouden werd. Combineer dat met een mooi deelnemersveld, wind en koud en je hebt een echte strandklassieker! Met de harde tegenwind op de heenweg bleef er lang een grote groep bij elkaar, maar een klein groepje renners kreeg het toch voor elkaar om weg te blijven. Ik probeerde er een paar keer naar toe te springen, maar omdat er niemand mee wilde koersen, leek het een paar kilometer voor het keer punt niet meer mogelijk om terug te komen.Totdat er een groepje van drie man weg reed... Ik wachtte op het juiste moment en ging er vol gas naar toe, dat was even afzien maar bij het keerpunt reden we weer voor plek vier! Terug was het ieder voor zich en met bijna 50 gemiddeld vanaf het keerpunt kwam ik uiteindelijk als 5e over de streep: Goede benen en een mooi resultaat, zeker na een paar weken rust! Joonas en Jos bedankt voor de verzorging! Check hieronder de video: