Beneluxcup Houffalize 2015

De eerste 2 Beneluxcups zitten er op!

05 May 2015
Hoog tijd voor een update, dus hier een kort verslagje van de afgelopen wedstrijden! Na een goede start in de eerste Beneluxcup (Nieuwkuijk), had ik helaas al in ronde 1…
Hoog tijd voor een update, dus hier een kort verslagje van de afgelopen wedstrijden! Na een goede start in de eerste Beneluxcup (Nieuwkuijk), had ik helaas al in ronde 1 een lekke band. Gelukkig zat ik door een snelle wielwissel zo weer op de fiets, maar doordat het rondje zo snel was kostte het evengoed een hoop plaatsen. Gelukkig vond ik m'n ritme weer terug en kon ik nog lekker opschuiven naar een 41e plaats. Nog geen topuitslag, maar het gevoel was goed en het deelnemersveld was behoorlijk internationaal!
2 weken later was het tijd voor de Koningscup in Havelte. Een mooie nationale wedstrijd over een zwaar parcours met korte, felle klimmen, draaien en keren, maar ook veel stukken mul zand. Na een wat mindere start ging het verder goed en werd ik uiteindelijk 10e overall en 2e belofte! Afgelopen vrijdag was het tijd voor mijn eerste wedstrijd dit jaar in het buitenland. Andere jaren had ik er wat technische parkoersen opzitten in deze periode, dus het was echt weer even wennen aan een parcours dat zo technisch en zo zwaar is!  Afgelopen weekend stond namelijk de 2e Beneluxcup op het programma: Houffalize, het mountainbikemekka van België. In het begin liep het technisch niet goed genoeg en daardoor kon ik geen lekker ritme vinden. Ronde na ronde ging het beter, en kon ik zelfs omhoog fietsen waar anderen moesten lopen.  Na een redelijke wedstrijd finishte ik  toevallig opnieuw op een 41e plaats goed voor 16e belofte en 4e Nederlander. Op naar Beneluxcup nummer 3 aanstaand weekend in Erezee, België, hopelijk met weer zo'n mooi parkoers!