SUNSHINE CUP 2-3-2014 (3281)

Sunshine Cup Cyprus

11 March 2014
Net als vorig jaar was ook dit jaar de aftrap van het mountainbike seizoen voor mij de Sunshine Cup in Cyprus. We begonnen met de Afxentia stage race, een 4…
Net als vorig jaar was ook dit jaar de aftrap van het mountainbike seizoen voor mij de Sunshine Cup in Cyprus. We begonnen met de Afxentia stage race, een 4 daagse wedstrijd die startte met de proloog. Een zwaar rondje van 5,5 kilometer met 2 flinke klimmen en technische afdalingen. Vergeleken met vorig jaar was het deelnemersveld nog een stuk groter en sterker, met vele toprijders uit het wereldbekercircuit. In het midden van het kleine dorpje gingen we van start en na ongeveer 200 meter begon de eerste klim, ik kon goed doorrijden en ook het dalen ging goed. Over de streep had ik niks meer over, maar de uitslag viel me niet helemaal mee, ik finishde rond de 80e plaats.

1617585_736813726338215_1818335395_o Gelukkig was de 2e dag beter en kon ik een paar plaatsen opgeschuiven in het klassement. Het parcours over 52km bestond uit een lange klim en een lange afdaling, waarna het laatste stuk met ruim 16% omhoog ging. Ik had het behoorlijk lastig op de klim, maar in de afdaling kon ik meer dan 10 plaatsen pakken.

Etappe 3 bestond uit 1 lange klim en één lange afdaling naar de finish. Gelukkig voelde ik me meteen goed vanaf de start en kon ik tempo houden op de klimmen. Het eerste deel bestond uit vooral veel brede paden, maar het laatste half uur van de klim bestond uit de afdaling van gisteren. Wat dus betekende: vooral veel steile paadjes met veel technische passages. Halverwege de klim sloot ik aan bij een groepje van 6 en ik gaf alles om op kop de afdaling in te gaan. Dat lukte en zo kon ik in de afdaling een gat slaan en aansluiten bij de volgende groep. Na de lange downhill nog voluit sprinten en zo kon ik ook op de 3e dag opschuiven in klassement. Profiel Roy Zondag de finale: De crosscountry. Ik bleef constant en finishte net buiten de top 60 waardoor ik kon opschuiven naar de 64e plaats in het eindklassement. Ik ben een stuk sterker dan afgelopen jaar, maar in de lange klimmen kom ik echt nog te kort om serieus mee toen doen op wereldtopnivo. Daarmee is het helaas niet gelukt om UCI punten te halen en weet ik dat er nog genoeg te doen is! Over de wedstrijd in Vorkolini kan ik kort zijn. Ik had helaas een flinke offday. Blijven werken aan de klimmersbenen ;)