EPE2013

Egmond-Pier-Egmond 2013

13 January 2013
In de nieuwe Feenstra-Felt powered by Kenda kleding stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd voor 2013 op het programma. En natuurlijk niet zomaar een wedstrijd, maar Europa's grootste strandrace Egmond-Pier-Egmond.…
In de nieuwe Feenstra-Felt powered by Kenda kleding stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd voor 2013 op het programma. En natuurlijk niet zomaar een wedstrijd, maar Europa's grootste strandrace Egmond-Pier-Egmond. Ik was goed uit de startblokken en kon bij de eerste 3 het strand opdraaien. Het tempo lag meteen aardig hoog en al vrij snel kwamen we bij het eerste slechte stuk. Verschillende renners probeerden weg te rijden, maar op Rob van der Niet na, iedereen zonder succes. Het tempo van de groep was goed te volgen en  bij het keerpunt kon ik weer voorin het strand af. Het tempo op de weg ging langzaam omhoog en de groep werd al een stuk kleiner.

Ik reed weer naar voren en toen we het strand weer opreden zat ik mooi in de eerste groep, die een ongeveer 20 renners telde. Niet lang daarna ging het tempo een langere tijd achter elkaar omhoog en moest ik de kop laten gaan. Het tempo in de groep daarachter kon ik goed volhouden, maar toen we bij Castricum het strand weer afgingen nam ik het verkeerde spoor en moest ik lopend omhoog. Ik verloor de aansluiting en ik had nog een behoorlijke voorsprong op de groep er achter: Dan maar alleen dus. Weer terug het strand op bleef het gat op de groep voor me even groot. Ik had het moeilijk en de groep die achter mij reed kwam opeens bijna aansluiten. Ik zat aardig kapot en ik haalde ook de strandopgang in Egmond net niet. 1 renner kwam  bij mij aansluiten, maar die kon ik nog net verslaan op de streep. Een 16e plaats. Meer zat er vandaag niet in, maar het goede gevoel en de Powertap gegevens na afloop gaven wel het bewijs dat ik weer een sprong heb gemaakt deze winter.

''Ik was goed uit de startblokken en kon bij de eerste 3 het strand opdraaien.'' (Gemaakt door: Sjef Kenniphaas)

Foto door: Erik Boschman